"De Kortrijkse kiezer die moet stemmen in Depart of in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten doet best gemakkelijke schoenen aan", glimlacht Geo Verstichel van Kortrijk Vooruit. Wie richting een van de kiesbureaus 1 tot en met 9 of 16 tot en met 20 en met de auto moet, parkeert noodgedwongen op een betalende parking. "De kans is groot dat je bij het stemmen langer dan een uur weg bent, zeker als er een wachtrij staat", stelt Kortrijk Vooruit. "Wij vroegen dan ook na bij AGB Parko, de beheerder van de parkings, of er komende zondag 14 oktober een uitzondering werd gemaakt."

Het antwoord was volgens Verstichel kort en krachtig: één uur gratis, daarna is het betalend. "Je kan natuurlijk stellen dat het niet de bedoeling is dat iedereen met de wagen komt stemmen. Dat is evident maar niet iedereen verkeert in de mogelijkheid om op een anderen manier tot bij de stembus te geraken", klinkt het nog. Kortrijk Vooruit stelt dan ook voor om de parkings gedurende de stemverrichtingen gratis beschikbaar te maken.

Volgens bevoegd schepen Axel Weydts (SP.A) is er niets aan de hand. "Het eerste uur is gratis, dat is ruim voldoende. Wees gerust, er zal zondag niemand parking moeten betalen om te komen stemmen", is de schepen duidelijk. (OV)

Stemmen in Kortrijk? Doe het snel, want anders betaal je parking!

© JVGK