Veel bestuurders rijden over volle witte lijn op Rijksweg in Roeselare

© Foto XC
Redactie KW

Het is opletten geblazen op de Rijksweg (N36) ter hoogte van de wegenwerken aan het Accent Businesspark in Roeselare. Sinds maandag is de verkeerssituatie gewijzigd. De bestuurders moeten nu omrijden via de linkerrijstrook. Veel bestuurders hebben dit niet door en moeten daardoor ijlings van baanvak veranderen, vaak over de volle witte lijn of gearceerde stroken.

Commissaris Carl Vyncke van politiezone RIHO kent het probleem: “Het probleem is tweeledig enerzijds is er het bord dat de splitsing aankondigt. Maar op de straat zelf staan op beide rijstroken pijlen getekend in dezelfde richting. Daardoor denken bestuurders dat beide rijstroken dezelfde bestemming hebben“. Het agentschap wegen en verkeer (AWV) wil de wegmarkering niet tijdelijk verwijderen. Omdat de pijlen al geschilderd zijn voor als de werkzaamheden af zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=aPyJ64mOJ6s

Over een volle witte lijn rijden, is een overtreding van de derde graad. Dat kan je zo’n 174 euro kosten”, legt de commissaris uit. Maar zo ver zal het voorlopig nog niet komen. De politiediensten zijn voorlopig niet van plan massaal boetes uit te delen. Het aantal overtreders is ook al veel verminderd omdat de mensen de situatie kennen. Mochten er toch hardleerse bestuurders zijn dan zal de politie wel ingrijpen.

Leuk detail is dat de verkeersovertredingen begaan worden op 200 meter van het politiecommissariaat. De commissaris geeft evenwel nog mee dat weinig mensen het commissariaat weten zijn, tenzij ze de regio goed kenen.

De wegenwerken aan het kruispunt zitten nu in de laatste fase, fase vier. Deze zullen nog duren tot het zomerbouwverlof in 2019. De werken lopen volgens schema aldus het agentschap wegen en verkeer.

(XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier