VIDEO Kortrijkse auto’s blijven op stal

Redactie KW

Zondag maakte de wagen plaats voor fietsers, voetgangers, feestgedruis en ontspanning. Van het Sint-Amandsplein over de Grote Markt tot de Graanmarkt en het Schouwburgplein: van straatmuzikanten, terrasjes doen, fietsen pimpen en pop-up-optredens tot avonturentochten op en aan de Leie en een schuimparty voor kinderen.

Op Autovrije Zondag kon je ervaren hoeveel ruimte vrijkomt als auto’s even geen plaats innemen. Axel Weydts, schepen van Mobiliteit: “Voor de zesde keer wordt de auto in Kortrijk volledig geweerd voor een dag. Zo ervaren we hoe een stad plotseling aangenamer wordt om in te wandelen, fietsen, een terrasje te doen.”

VIDEO Kortrijkse auto's blijven op stal

Te land, ter zee en in de lucht, dat was het motto langs de verlaagde kaaimuren. De jeugd kwam aan zijn trekken op de zeepkistenrace en kon de helling afzoeven tot aan het water. De iets oudere jeugd vond zijn gading in het hindernissenparcours over de Leie en een sprong van de kaaimuur. Zo ook Robbe, Nicolas en Mauro en Emilio met zijn papa Joselito. “Ik vond het bijzonder leuk. Het parcours was goed maar niet zo gevaarlijk. Het was allemaal leuk, zeker met het bootje over en weer varen”, aldus Emilio.

VIDEO Kortrijkse auto's blijven op stal

Naar aanleiding van het openingsweekend van Schouwburg Kortrijk werd het Schouwburgplein een sfeervolle plek, fijn voor jong en oud. De kinderschuimparty kreeg de meeste aandacht. Wie niet groot was kon helemaal onder het schuim verdwijnen. Jarne (8) uit Heule stak er net boven uit. “Het is precies alsof ik in het bad zit. Thuis doe ik dit ook met het schuim. Reservekledij hebben we niet mee, maar dat is helemaal niet erg want het is erg plezant”, vertelt hij.

https://www.youtube.com/watch?v=E3wwJYeoF4Y

(PVH – foto’s/video TVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier