Otegems Speelbos wint Vlaamse prijs

© GV
Redactie KW

Het pas aangeplante speelbos in Otegem, won een prijs van 50.000 euro van Vlaanderen. In november 2018 kreeg Otegem er met het Surremontbos, een speelbos bij. De bomen zijn nog maar amper aan het groeien en de gemeente ontvangt al een prijs.

Zwevegem krijgt immers een subsidie van 50.000 euro in het kader van het Vlaamse project ‘Natuur in je Buurt’. De totale kost van het bos is geraamd op 190.000 euro. Eind november 2018 werd het eerste deel feestelijk aangeplant samen met de bevolking. Na de jaarlijkse cyclocrosswedstrijd van 14 januari wordt er dan verder gewerkt.

Het idee van het speelbos kwam tot stand vanuit de Dorpsraad en werd samen met de gemeentediensten uitgewerkt. Het stuk grond van 1,5 ha in de Brouwerijstraat werd door de gemeente aangekocht. Ook de organisatoren van de jaarlijkse cyclocrosswedstrijd werden nauw betrokken bij de inrichting. Zo loopt het parcours van de cross doorheen het speelbos en is er een ruim trapveldje met enkele bomen voorzien waar de materiaalpost kan georganiseerd worden.

Daarnaast wisselen boszones en open hooilanden zich af. Als blikvanger is er een grote poel waar zowel de natuur als jong geweld zich kan botvieren. De komende jaren zal samen met de dorpsraad bekeken worden hoe het speelbos verder natuurlijk kan ontwikkelen.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier