West-Vlaamse podiumplaatsen op BK jeugdduatlon

In Ruddervoorde werden zondag in een organisatie van de plaatselijke Duatlonvereniging Baliebrugge (DVB) de nationale jeugdtitels in het duatlon verdeeld. No Limit Team uit Zwevegem was goed voor vijf medailles.

Emilio Vannieuwenhuyse pakt 50 punten voor BK

VJMO en MCLB waren op paaszaterdag en paaszondag te gast in het Oost-Vlaamse Laarne, waar het door het warme en droge weer een hard labeur werd op het zanderig parcours met diepe sporen. Zaterdag verschenen 120 jeugdrijders achter het starthekken en op zondag kwamen de crossers met 350 opdagen om hun hobby te beoefenen onder grote belangstelling.

Kortrijk Flipkens en Bonaventure verliezen dubbelspel, Spanje pakt eindzege

De Belgische tennisvrouwen spelen volgend jaar in Wereldgroep II van de Fed Cup. Kirsten Flipkens en Ysaline Bonaventure verloren zondag het beslissende dubbelspel van de barrages om een plek in Wereldgroep I tegen het Spaanse duo Garbiñe Muguruza en Carla Suarez Navarro in drie sets: 7-6 (7/4), 2-6 en 6-2. De partij duurde 2 uur en 13 minuten. Spanje wint de ontmoeting op het hardcourt van de Kortrijkse Lange Munte met 2-3.

Spanje komt weer langszij na duidelijke nederlaag van Wickmayer tegen Suarez Navarro

België en Spanje houden elkaar na vier duels in de barrages om een plek in Wereldgroep I van de Fed Cup nog altijd in evenwicht (2-2). Yanina Wickmayer (WTA 127) kreeg de kans om de Belgische eindzege veilig te stellen, maar ging kansloos onderuit tegen Carla Suarez Navarro (WTA 27) in twee sets: 6-2 en 6-1. De beslissing valt in het dubbelspel.

Kortrijk Belgische tennisvrouwen op voorsprong in Kortrijk: nog één winst voor eindzege nodig

België gaat in de barrages om een plek in Wereldgroep I van de Fed Cup tegen Spanje aan de leiding. Ysaline Bonaventure (WTA 122), door kapitein Johan Van Herck verkozen boven Alison Van Uytvanck (WTA 52), klopte zaterdag in de derde wedstrijd Garbiñe Muguruza (WTA 19). De Luikse won op het hardcourt van de Kortrijkse Lange Munte in drie sets: 6-4, 0-6 en 6-4. België leidt met 2-1 en komt op een zege van eindwinst.

Belgische vrouwen vechten tegen Spanje om behoud in Wereldgroep I

De Belgische tennisvrouwen spelen dit weekend in de Lange Munte in Kortrijk de barrages van Wereldgroep I van de Fed Cup tegen Spanje. Inzet is een plek volgend jaar in de hoogste mondiale groep. België is tegen het Spanje van ex-nummer 1 van de wereld Garbiñe Muguruza underdog, maar kapitein Johan Van Herck en co geloven in hun kansen.

Gits Droomkamp Delfine Persoon in het gedrang?

Dinsdag zette Delfine persoon haar handtekening onder het contract voor een droomkamp tegen Katie Taylor in New York. Maar nu zou die kamp wel eens in gevaar kunnen komen door een dopingverhaal bij de hoofdkamp van de zwaargewichten.

Brugge Kunstschaatser Ruben Blommaert breekt met partner

Kunstschaatser Ruben Blommaert, een Bruggeling die voor Duitsland uitkomt, heeft de samenwerking met zijn partner Annika Hocke na ruim twee jaar stopgezet. Samen namen ze deel aan de Winterspelen in Pyeongchang.