Meer dan 800 scholieren op scholenveldloop in Zonnebeke

Redactie KW

In een zonovergoten kasteeldomein van Zonnebeke tekenden deze namiddag alle gevestigde lagere scholen present met alle klassen voor de jaarlijkse scholenveldloop.

Het mooie weer zorgde ervoor dat heel wat ouders, grootouders en nieuwsgierigen naar het park afgezakt waren om de kinderen te zien lopen. Onder begeleiding van geoefende sporters werden tal van afstanden gelopen, aangepast aan de leeftijd van de deelnemers.

De meeste scholieren liepen voor een eerste plaats. Aan de aankomst werden de eerste drie gelauwerd en kregen ze een medaille en een passend geschenk. Andere deelnemers kregen voor hun sportieve deelname een flesje water en een appel aangeboden van de gemeentelijke sportdienst.

In totaal werden 812 inschrijvingen genoteerd, verdeeld over VBS De Wijzer Zonnebeke, VBS De Fontein Passendale, GBS De Zonnebloem Zonnebeke, VBS De Biesweide Beselare en GBS De Regenboog Geluveld, die alvast beloofden volgend jaar weer present te zijn om samen met de gemeente en de plaatselijke sportdienst het evenement opnieuw te doen slagen om de titel van sportieve gemeente te behouden.

(ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier