Nat en toch meer dan 3.000 lopers voor Ostend Night Run

De top drie van de 14 km: Kenneth Vanduyfhuys (3-Oostende), Reinbert Van Acker (1-Nieuwpoort) en Benny Fischer (2-Oostende). © foto FRO
Redactie KW

Het regende de hele namiddag en avond, maar dat was geen bezwaar voor de meer dan drieduizend deelnemers aan de 4de Night Run in Oostende.

Na de twee jeugdlopen stond de start van 7, 14 en 21 km op het programma, met een uniek parcours op de nieuwe wandeldijk, door de ondergrondse parking, door het feestpaleis, door de Sint-Petrus-en-Pauluskerk, door de Langestraat, door het Kursaal en door het Koningspark weer naar de Zeedijk.

Op de 7 km ging de zege bij de dames naar Jelena Pollentier uit Oostende, voor Tineke Cherlet en Nancy Van Eenoo. Bij de mannen won Tibo Vandenbroucke (Middelkerke), voor Jasper Vitse (Bredene) en Frederik Ameloot (Veldegem). Op de 14 km was Saartje Speleers uit Bredene de snelste bij de dames voor Toos Roels en Nele Buysse. Bij de heren klopte de jonge Reinbert Van Acker uit Nieuwpoort, de favoriet Benny Fischer (Oostende) en Kenneth Vanduyfhuys (Oostende).

De winnares op de 21 km bij de dames was Sylvie Fermont uit Brugge voor Sabrina Sabbe (Kuurne) en Sandra Timmerman (Oostende).

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier