Wie promoveert en degradeert in het provinciale basketbal?

Het provinciale basketbal zit er zo goed als op. Ondertussen werd duidelijk wie promoveert en degradeert. Dit is de situatie op zondag 14 april, zonder rekening te houden met mogelijke extra stijgers of dalers door wijzigingen op nationaal, landelijk of provinciaal niveau.

Ieper Emma Meesseman steekt met Ekaterinenburg derde Euroleague op zak

Emma Meesseman heeft met het Russische Ekaterinenburg de Euroleague basketbal gewonnen. Meesseman en co klopten zondag in de finale in het Hongaarse Sopron in een Russisch onderonsje Dynamo Koersk met 91-67. Meesseman, nog altijd maar 25, wint de trofee al voor de derde keer.

Ieper Melco Ieper moet belle spelen

Melco Ieper kon zich met een tweede zege tegen Gent Hawks plaatsen voor de halve finales van de play-offs. Dat gebeurde niet. Ieper verloor in eigen huis met 62-69 en nu is het wachten tot dinsdag.

Waregem Basket Waregem niet voorbij BBC Croonen Lommel

In Top Division Men 1 verloor Basket Waregem zijn tweede wedstrijd in de kwartfinale van de play-offs tegen Croonen Lommel. Na een spannende slotfase werd het 75-66. Dinsdag valt de beslissing in Waregem.

Oostende Filou Oostende behaalt opnieuw een zege in Antwerpen

Daags na de vierpunten-nederlaag tegen Antwerp Giants heeft Filou Oostende onder regie van kapitein Djordjevic in de Lotto Arena een zege met één punt behaald. De strijd om de eerste plaats blijft dus boeiend.