Consternatie in Sijsele: geen basket!

© (Foto MD)
Redactie KW

‘Geen basket’ mag je deze keer letterlijk nemen: door een technisch defect met één van de baskets was er geen wedstrijd op ‘t Veld en moesten de bezoekers van Gembo Borgerhout onverrichterzake terug naar het Antwerpse.

Zonder Ruben De Pourcq en Ruben De Baene (beiden geblesseerd) was de opdracht voor de One van Siesele nog moeilijker dan vooraf voorspeld. Maar het grootste onheil moest dan nog over de getergde ploeg komen: één van de baskets kon niet neergelaten worden, ook niet na tussenkomst van de technische dienst van de stad Damme.

De Sijseelse bestuurders probeerden nog enkele andere oplossingen, waaronder een mobiele basket of spelen in de breedte. Geen enkele optie voldeed echter aan de normen voor een wedstrijd in de nationale afdelingen.

Daarop kondigden de scheidsrechters aan dat ze alleen het wedstrijdblad zouden nakijken en dat ze zouden noteren wat het euvel was.

De uiteindelijke afloop wordt ongetwijfeld een zaak voor de basketbalbond. Sijsele wil in elk geval bewijzen dat ze zelf geen schuld treffen en er alles aan deden om de wedstrijd te kunnen laten doorgaan. Wordt vervolgd …

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier