Dynamite Deerlijk walst over hekkensluiter Rebond Ottignies

Lore Capoen in duel met Amandine Halin. © (Foto ELD)
Redactie KW

Dynamite Deerlijk maakte doodsimpel komaf met rode lantaarn Rebond Ottgnies in de hoogste klasse van het damesbasket. Het werd 68-105. Meteen de veertiende overwinning voor de dames van coach Benny Mertens.

Terwijl Deerlijk in de heenwedstrijd niet verder kwam dan een 43-40 overwinning, liep het aanvallend nu wel een stuk vlotter. Deerlijk opende onder impuls van Lore Capoen met een 0-9. Celine Lemmens nam de rol over waardoor Dynamite met een 13-20 tussenstand de tweede periode indook. Een bom van Laurence Van Malderen bracht de thuisploeg terug in de wedstrijd; 16-20. Beide ploegen lieten hun tegenstander te makkelijk scoren waardoor we 27-31-cijfers in deel twee lieten noteren. Ruststand 40-51.

Na de koffie kregen we opnieuw een evenwichtige periode. De Waals-Brabanders hielden stand, maar zagen de kloof met drie punten aandikken na driekwart spelen; 60-74. Een inspanning die de thuisploeg bekocht in de slotperiode. Deerlijk liet nog nauwelijks iets toe, terwijl het zelf vlot de weg naar de ring vond. Youngster Cylia Ducoulombier deed nog aardig haar duit in het zakje. Dat andere jonge talent Tesse Kapenga mocht de 68-105 met een score en bijbehorende vrijworp op het bord zetten.

Eenvoudige zege voor Deerlijk die op de vijfde plaats staat met nog één speeldag te gaan. Volgende zondag staat een bezoekje bij Sint-Katelijne-Waver, de tweede in de stand, op de kalender.

Quarterstanden: 13-20/40-51/60-74/68-105.

Speelden: Foucart 12, Degels 2, Capoen 16, Lemmens 21, Gaspar 20, Delmulle 9, Raman 2, Devliegher 9, Kapenga 5, Ducoulombier 9.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier