Emma Meesseman denkt nog niet aan barrageduel

Emma Meesseman fight in actie tegen Japan. © BELGA
Redactie KW

Voor Emma Meesseman, sterkhouder van de Belgian Cats op het WK in Tenerife, is alleen de laatste groepsmatch van dinsdagavond tegen Spanje van tel. Ze is nog niet bezig met een eventuele barragewedstrijd.

“Dat is de manier waarop we het altijd doen. We nemen het steeds match per match en de volgende wedstrijd is steeds de belangrijkste. De focus ligt op Spanje. De ontgoocheling om het verlies tegen Japan is nog groot maar we moeten deze rustdag gebruiken om de batterijen op te laden en ons voor te bereiden op Spanje”, zegt ze maandag, daags na het nipte verlies tegen Japan.

Door die nederlaag eindigen de Belgen, behoudens een enorme stunt tegen Europees kampioen Spanje, als derde in de groep en wacht een barrageduel tegen China of Senegal om de kwartfinales te halen.

Met dezelfde energie spelen

Spanje klopte de Cats vorig jaar in de halve finale van het EK (68-52) en was enkele weken geleden ook te sterk in een oefenduel in Valencia (58-46). “Maar die wedstrijd is geen referentie”, benadrukt Meesseman. “We moeten met dezelfde energie spelen als tegen Japan. Zoals in alle wedstrijden op heel hoog niveau zullen we oog moeten hebben voor de details. Spanje is een machine en de kleinste fout betaal je cash. Het wordt een heel fysieke en tactische match.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier