Oostende opent Champions League met thuisnederlaag

© (Foto VDB)
Redactie KW

Op de eerste speeldag van de Champions League heeft Filou Oostende een 84-93-nederlaag geleden tegen Promitheas Patras, een Grieks team dat debuteert in de Europabeker.

Williams (kuit) was niet speelklaar waardoor Djordjevic opnieuw een basisstek kreeg. Desiron stond aan de opworp ten nadele van Maric die wegens tendinitis aan de voet enkele trainingen gemist had.

De avond begon nochtans mooi voor Oostende. Twee bommen van Kesteloot en een paar mooie tweepunters van Desiron brachten Oostende 10-4 voorop. Op fastbreak dunkte Lypovyy de aansluitingstreffer, 10-9, aan. Dezelfde Oekraïener bracht de Grieken 10-11 voorop. Na het elfde punt van Desiron, aan 75 %, effende Buza de score bij 19-19. De Oostendenaars leden in dat initiële kwart acht balverliezen.

De Amerikanen Brown en Meier bombardeerden te gemakkelijk de Oostendse korf. Zo nam Patras afstand tot 27-36. Ondanks verdienstelijke acties van Djordjevic en Mwema (32-38) groeide het verschil tot 43-53 aan de rust.

Het derde kwart was amper twee minuten jong of Djordjevic had al zijn tweede en derde fout gehoord. Mwema telde evenveel streepjes naast zijn naam.

Fieler en Djurisic stuurden de Oostendenaar naar een 58-58-gelijkspel. Maar Oostende kon geen voorsprong nemen. Integendeel, Meier driepunterde tot 60-68. De Filou-mannen reageerden via Djurisic kordaat: 69-70. Maar opnieuw namen de Grieken afstand. Oostende liet zich op dure balverliezen betrappen en de Grieken vlamden nog een handvol bommen door de mand: 84-93.

Volgende week reist Oostende naar het Italiaanse Bologna voor de tweede speeldag. Maar eerst wacht vrijdagavond de Belgische klassieker in Charleroi.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier