BBC Sijsele : Kristof Ongenaet © VDB

De mannen van coach De Pauw verlieten het veld met opgeheven hoofd: 86-71.

Voor de tweede week op rij trad Sijsele aan tegen één van de titelkandidaten. Zonder de geblesseerden Palinckx en De Pourcq, maar met een wederoptredende Hofmans op de bank konden ze opnieuw een tijdlang weerwerk bieden.

Beperkte rotatiemogelijkheden

Eigenlijk was de wedstrijd aan de rust al gespeeld, want de thuisploeg buitte enkele balverliezen uit met snelle fast-breaks en steals: 44-30. Daarna speelden de Sijseelnaren meer dan behoorlijk mee. Ze naderden nog tot op een tiental punten, maar de beperkte rotatiemogelijkheden eisten hun tol.

Zowel De Coessemaeker als Ongenaet stonden meer dan 36 minuten op het veld. Hofmans kon, tegen alle verwachtingen en diagnoses in, toch al een tiental minuten opdraven. De jonge De Baene greep zijn kans en scoorde 3 op 4 driepunters.

Vandewalle 11, De Coessemaeker 13, Verborgt 16, Vervaele 2, Ongenaet 16 (12 rebounds), De Baene 9, Hofmans 2, Buysse 2, Buelens.