West-Vlaamse podiumplaatsen op BK jeugdduatlon

In Ruddervoorde werden zondag in een organisatie van de plaatselijke Duatlonvereniging Baliebrugge (DVB) de nationale jeugdtitels in het duatlon verdeeld. No Limit Team uit Zwevegem was goed voor vijf medailles.

Emilio Vannieuwenhuyse pakt 50 punten voor BK

VJMO en MCLB waren op paaszaterdag en paaszondag te gast in het Oost-Vlaamse Laarne, waar het door het warme en droge weer een hard labeur werd op het zanderig parcours met diepe sporen. Zaterdag verschenen 120 jeugdrijders achter het starthekken en op zondag kwamen de crossers met 350 opdagen om hun hobby te beoefenen onder grote belangstelling.

Shevon Thompson wijst de weg naar stevige zege

Na een dertiger-overwinning tegen Kangoeroes Mechelen heeft Filou Oostende zijn koppositie in de hoogste reeks versterkt. Tien van de elf spelers kwamen vlot tot scoren in de 97-67-zege.

Hermes met rug tegen de muur na een nieuwe nederlaag tegen Asterix (3-1)

De dames van Hermes Oostende zijn er niet in geslaagd om bij Asterix de bordjes gelijk te stellen. Ondanks twee setballen in de openingsset en een schitterende tweede set kreeg het de thuisploeg nooit echt in paniek. Dat pakte overtuigend de tweede volgende set en kan met een 2-0 voorsprong en een gerust geweten terug richting Oostende afreizen.

Kortrijk Flipkens en Bonaventure verliezen dubbelspel, Spanje pakt eindzege

De Belgische tennisvrouwen spelen volgend jaar in Wereldgroep II van de Fed Cup. Kirsten Flipkens en Ysaline Bonaventure verloren zondag het beslissende dubbelspel van de barrages om een plek in Wereldgroep I tegen het Spaanse duo Garbiñe Muguruza en Carla Suarez Navarro in drie sets: 7-6 (7/4), 2-6 en 6-2. De partij duurde 2 uur en 13 minuten. Spanje wint de ontmoeting op het hardcourt van de Kortrijkse Lange Munte met 2-3.

Spanje komt weer langszij na duidelijke nederlaag van Wickmayer tegen Suarez Navarro

België en Spanje houden elkaar na vier duels in de barrages om een plek in Wereldgroep I van de Fed Cup nog altijd in evenwicht (2-2). Yanina Wickmayer (WTA 127) kreeg de kans om de Belgische eindzege veilig te stellen, maar ging kansloos onderuit tegen Carla Suarez Navarro (WTA 27) in twee sets: 6-2 en 6-1. De beslissing valt in het dubbelspel.

Kortrijk Belgische tennisvrouwen op voorsprong in Kortrijk: nog één winst voor eindzege nodig

België gaat in de barrages om een plek in Wereldgroep I van de Fed Cup tegen Spanje aan de leiding. Ysaline Bonaventure (WTA 122), door kapitein Johan Van Herck verkozen boven Alison Van Uytvanck (WTA 52), klopte zaterdag in de derde wedstrijd Garbiñe Muguruza (WTA 19). De Luikse won op het hardcourt van de Kortrijkse Lange Munte in drie sets: 6-4, 0-6 en 6-4. België leidt met 2-1 en komt op een zege van eindwinst.

Olsene Sportief moet eenmaal winnen om te promoveren naar derde provinciale

Voor de Oost-Vlaamse voetbalploegen was de trekking voor de eindronde pas zaterdagavond in Wetteren. In vierde provinciale is Olsene Sportief (één van de drie ploegen van Zulte) de enige ploeg die zich kon kwalificeren voor de eindronde. Jong Zulte (eerste provinciale) en Eendracht Machelen (tweede provinciale) grepen naast een ticket.