Cercle Brugge bezorgt Beerschot-Wilrijk een ferme kater

De spelers van Cercle. © Belga
Redactie KW

Groen-zwart ging in de slotfase onwaarschijnlijk van 2-0 naar 2-3.

Bij Cercle Brugge waren Tormin en Taravel geschorst en koos trainer Vercauteren achterin toch voor een driemanverdediging met Koné naast Lambot en Delacourt. Op het middenveld kwam Omolo terug in de ploeg en maakte nieuwkomer Hoggas zijn debuut. Voorin nam De Belder de plaats in van Crysan.

Die vele wijzigingen zorgden er in het begin voor dat Cercle wat moest zoeken en daar kon een gretig Beerschot-Wilrijk van profiteren. Na mooi samenspel stuurde Placca zijn ploeggenoot Mbombo op de rand van buitenspel door de Cercledefensie en zorgde hij met een lage schuiver naast Nardi voor 1-0. De belofte van Anderlecht zit al een half jaar bij de fusieclub, maar werd wegens omstandigheden pas na Nieuwjaar speelgerechtigd.

Cercle leek van slag na die openingstreffer en slaagde er niet in om aan de overkant iets te forceren. Ook achterin verliep het stroef en Koné kopte een voorzet van De Jonghe domweg in eigen doel. Placca en Messoudi waren dicht bij de 3-0, maar eerst Nardi en tot twee keer toe Lambot brachten redding op die laatste zijn poging.

Weinig beterschap na de rust

Na de pauze was er weinig beterschap bij Cercle. De Bruggelingen verschenen wel meer op de helft van Beerschot-Wilrijk, maar echt doelgevaar leverde dat niet op. Het was bij de bezoekers dan ook uitkijken voor de counters en kon Mbombo niet profiteren van een misverstand. Hij plaatste de bal naast het doel. Bij Cercle kwam Crysan en Bruno in de plaats van Omolo en Palun. Op een lage hoekschop van Hoggas reageerde er niemand bij de thuisploeg en stond Bruno bij de eerste paal om de bal te controleren en binnen te tikken.

Gianni Bruno en Benjamin Delacourt konden juichen.
Gianni Bruno en Benjamin Delacourt konden juichen.© Belga

Wat nadien volgde was onwaarschijnlijk. Cercle ging in vijf minuten naar 2-3. Cardona bracht na een mooie doorsteekpas van Lambot met een heerlijke aannaam dito schot in de verste bovenhoek zijn team op een gelijke score. De aanvoerder van Cercle zorgde kort nadien zelf voor het delirium. De ingevallen Gaspar kwam het strafschopgebied binnen, Romo moest lossen en Lambot was goed gevolgd om de bal in het dak van het doel te trappen: 2-3. In drie jaar bij Cercle zijn eerste goal en meteen een zeer belangrijke.

Het geluk van de dag

Extra pijnlijk voor de thuisploeg was nog dat een kopbal van Prychynenko diep in blessuretijd tegen de kruising ging. “We toonden twee gezichten. Verdedigend deden we eerst niet wat we moesten doen, met teveel afstand tussen de lijnen tegen een toch wel zeer goed Beerschot. Nadien hadden we dan het geluk van de dag, maar met drie mooie doelpunten“, aldus trainer Vercauteren.

Cercle doet een gouden zaak in de tweede periode en komt voorlopig opnieuw aan kop met twee punten meer dan Lierse dat zondagmiddag tegen Tubeke speelt. Beerschot-Wilrijk, al zeker van de eerste periodetitel, volgt op zeven punten en lijkt volgens hun coach Brys uitgeteld. Vrijdag volgt voor groen-zwart opnieuw een topper, thuis tegen Lierse.

(ACR)

Beerschot-Wilrijk – Cercle Brugge: 2-3.

Doelpunten: 13′ Mbombo 1-0, 22′ Koné 2-0 (own), 82′ Bruno 2-1, 85′ Cardona 2-2, 87′ Lambot 2-3.

Beerschot-Wilrijk: Romo, Dom, Prychynenko, Swinkels, De Jonghe, Van Hyfte, Pietermaat, Messoudi (65′ Lossada), Maes, Placca, Mbombo (82′ Hoffer).

Cercle Brugge: Nardi, Vanbelle, Delacourt, Koné, Lambot, Palun (76′ Bruno), Omolo (63′ Crysan), Hoggas (84′ Gaspar), Mercier, Cardona, De Belder.

Gele kaarten: 27′ Vanbelle, 70′ Koné, 75′ Mercier, 81′ Romo, 87′ Maes.

Scheidsrechter: Boterberg.