Brugge zal komende maandag zijn kampioen huldigen met een groot feest op de Markt van de provinciehoofdstad. Vanaf 15 uur starten de feestelijkheden met optredens en een groot scherm. Tegelijkertijd vertrekken twee open bussen, gevolgd door merchandisingwagens, van aan het stadion onder politiebegeleiding naar de binnenstad.

De karavaan wordt rond kwart voor vier op 't Zand verwacht. Een kwartier later zou de stoet moeten aankomen op de Markt, waar de vijftiende titel van Club Brugge zal gevierd worden. Vanaf 14 uur openen er ook drankstandjes. Die sluiten uiterlijk om 18 uur.

Extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen

Er zullen ook extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen. Het gebruik van pyrotechnisch materiaal tijdens de optocht en tijdens het feest op de Markt is ten stelligste verboden. Grote delen van de stad zullen ook verkeersvrij gemaakt worden, zoals de toegang van de Unescorotonde naar 't Zand.

"De stad Brugge voorziet bijkomende mobiele fietsstallingen onder de bomen op de Burg en op 't Zand. Wij vragen de supporters om zoveel mogelijk met de fiets te komen en hun fiets daar te stallen", zo klinkt het.

Ook twee jaar geleden, bij de vorige titelviering, werd Club Brugge op de Markt ontvangen door de stad. Toen verliepen de festiviteiten goed georganiseerd en in een opperbeste sfeer.

(Belga)