Youngsters van Club Brugge verlaten Europese scène met zege tegen Atlético Madrid

Het jonge Club moest onder meer deze Noah Fadiga afstaan aan het eerste elftal. © BELGA
Redactie KW

De U19 van Club Brugge heeft dinsdag zijn zesde en laatste wedstrijd in groep A van de UEFA Youth League winnend afgesloten. Jong blauw-zwart klopte in Deinze Atlético Madrid met 3-1. De Bruggelingen waren voor de partij al zeker van de uitschakeling.

Del Campo (45.) opende op slag van de rust de score voor de bezoekers, maar Mathias De Wolf (63.) maakte even na het uur gelijk. Na een doelpunt van captain Brendan Schoonbaert (79.) zette Club de scheve situatie helemaal recht. Opnieuw De Wolf (90.+1) tekende, op strafschop, voor de 3-1 eindstand.

Nog in de groep van Club speelden AS Monaco en Borussia Dortmund 1-1 gelijk. Atlético wint groep A met twaalf punten, voor Monaco (10 ptn). Club is derde met zeven punten, voor Dortmund (5 ptn). Enkel de groepswinnaar plaatste zich rechtstreeks voor de achtste finales, de tweede speelt barrages om een plek bij de laatste zestien.

De jongelingen van Club waren actief in het Champions League-spoor van de UEFA Youth League, terwijl de U19-ploeg van RSC Anderlecht in het spoor van de nationale kampioenen speelde. Paars-wit kon zich niet plaatsen voor een plaats in de barrages voor de achtste finales. De Brusselaars botsten in de laatste voorronde op Dynamo Kiev.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier