Crisis bij KWS Oudenburg, dat trainer ontslaat

Jan David krijgt zes weken de tijd om voor een kentering te zorgen. © (Foto FR)
Redactie KW

Het bestuur van KWS Oudenburg realiseerde in het tussenseizoen een aantal ronkende transfers. Het doel was dit seizoen de top te spelen en de promotie af te dwingen naar eerste provinciale. De club kende echter een desastreuze start van het seizoen, met veel blessures. Na zes wedstrijden staat KWSO met 3 op 18 en een doelsaldo van -15 op een troosteloze vijftiende plaats. Het kostte trainer Filip Dewaele zijn kop. Hij werd voorlopig vervangen door hulptrainer Jan David.

Filip Dewaele (al voor de zevende periode trainer in Oudenburg), werd begin deze week bedankt voor bewezen diensten. Dinsdagavond werden de trainingen gegeven door hulptrainer Jan David, die voorlopig het vertrouwen kreeg, in afwachting van een andere, mogelijke trainerswissel. Woensdagavond vergaderde het bestuur om over de opvolging van Dewaele te beslissen. Sportief verantwoordelijke Dennis Tavernier gaf tekst en uitleg over de beslissing om met Jan David door te gaan.

“Jan krijgt van het bestuur zes weken de tijd om de trein weer op de rails te zetten”, zei Tavernier. “We vragen betere prestaties, betere resultaten. Dat zal niet van een leien dakje lopen, want het programma is niet van de poes. Tegenstanders zijn Keiem, Rumbeke, Heist, De Ruiter, SK Spermalie en Diksmuide. Er zal een serieuze kentering en mentaliteitswijziging moeten gebeuren, maar we geloven dat het nog mogelijk is. Als de geblesseerden terug fit zijn, hebben we een ploeg die kan wedijveren met de topploegen. Het is mogelijk dat er nog een hulptrainer aangetrokken wordt om Jan David bij te staan. Steve Decorte blijft trainer van de U21, omdat die groep het zeer goed doet. Als de balans na zes weken nog negatief is, zullen we eventueel overgaan tot een trainerswissel.”

Jan krijgt van het bestuur zes weken de tijd om de trein weer op de rails te zetten

In de loop van de avond hadden we ook contact met Jan David, die ongezouten zijn mening zei.

“Ik fungeer nu al drie seizoenen, in goede en kwade tijden, als hulptrainer bij KWS Oudenburg”, legde Jan uit. “Met mijn staat van verdienste was dat uitzonderlijk, maar ik deed dat met hart en ziel, in combinatie met de coördinatie van de jeugd. Bij een eerste contact met het bestuur, na het ontslag van Filip, heb ik duidelijk gesteld dat ik niet bereid was om zo maar met iedereen door te gaan als hulptrainer. Ik verdiende een kans als hoofdtrainer. Ik ken de groep. Er is nood aan mentaliteit en discipline. Als iedereen weer fit is, ook doelman Polen, kunnen we samen de scheve situatie recht zetten. Het wordt een zware karwei tegen moeilijke tegenstanders, maar wij hebben ook veel kwaliteit in huis. Ik reken op de spelersgroep om de knop om te draaien en te tonen wat we samen waard zijn.”

(FR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier