KRC Harelbeke vlotjes langs SCT Menen

RC Harelbeke - SC Menen : Jenci dejonghe klopd de 3-0 tegen de netten . foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB

Harelbeke nam vlot de maat van Menen en lijkt met negen punten uit zijn jongste drie wedstrijden definitief vertrokken. Menen leed zijn eerste nederlaag van het seizoen: 3-0.

Na een lange studieronde schoot Notebaert op het kwartier voorlangs. Minuten later week een poging van Vandenbroucke via een verdediger af op de lat. Halfweg de eerste helft opende Harelbeke de score. Gjoka trapte vanop 25 meter onhoudbaar de 1-0 binnen. Op het halfuur legde de thuisploeg de wedstrijd in een definitieve plooi. Descheemaecker raakte de dwarsligger, maar Notebaert was goed gevolgd en lukte in de herneming de 2-0. Kort voor de rust kwam ook Menen opzetten. Cardon had de aansluitingstreffer aan de voet, maar van dichtbij besloot hij op de paal.

Tweede helft

Harelbeke begon uitstekend aan de tweede helft en toch was de eerste kans na de pauze voor de bezoekers. Mahau opende naar Cardon. Degrendel redde met de voet. Daarna was het weer de beurt aan de Ratten. Na balverlies bij Menen konden Cremers en Descheemaecker niet profiteren. Even later duwde Descheemaecker de voorzet van Meerschman naast. Op het uur moest Degrendel nog eens attent zijn op een vrije trap van Gallo en een minuut later stond het 3-0. Dejonghe kopte de center van Declercq binnen. In het laatste kwartier besloot de pas ingevallen De Rechter nog op de doelman en gingen pogingen van Cremers, De Rechter, Selmani en nog eens De Rechter voorlangs.