KSKV Zwevezele A knoopt opnieuw aan met de overwinning

© VDB

Onder moeilijke weersomstandigheden hebben de mannen van trainer Kurt Bataille de West-Vlaamse derby tegen Oostkamp overtuigend gewonnen.

Regen en een strakke wind maakte mooi voetbal niet echt mogelijk. Een vertimmerde thuisploeg telde maar liefst vier afwezigen wegens schorsing. Positief was wel het heroptreden van Hans Cornelis na een lange voetblessure. Zwevezele nam de wedstrijd onmiddellijk in handen en dwong meerdere hoekschoppen af.

Op een van die corners wist Abdoullah Omari de score te openen. Het moedige Oostkamp vocht terug en kwam op gelijke hoogte toen Phil Cannoot de thuisdefensie verschalkte. Twee minuten later vond Aaron Vandendriessche de weg naar doel en waren de bezoekers op achtervolgen aangewezen.

Vlak na de rust miste Omari een open doelkans en het schot van Zaven Yagan ketste op de paal. Na de koffie kwam Oostkamp meer in de wedstrijd maar Zwevezele die scoorde. Neil Deldick zette door op rechts en bediende Aaron Vandendriessche die zijn tweede van de namiddag tegen de nette joeg.

Opnieuw kwam Oostkamp wat dichter toen Senne Decloedt door een bos van benen met een schuiver raak trof. Even was er hoop voor de bezoekers toen Zaven Yagan Aaron Vandendriessche bediende die zijn derde doelpunt scoorde. Joppe Van Heuverzwyn legde de eindstand vast.

(WD)

KSKV Zwevezele A – KSV Oostkamp: 5-2.

KSKV Zwevezele A: Cool, Cornelis, Bataille, Van Heuverzwijn, Coussement, Simoës, Lagrou (89′ Rollier), Vandendriessche, Yagan, Didick, Omari (82′ Geryl).

KSV Oostkamp: Schelstraete, Bonny (38′ Verheyden), Timmerman (78′ Cafmeyer), Bekaert, Decloedt, Vanneste, Canoot, Lenihan, Vermaut, Himpe (51′ Blieck), Lannoo.

Doelpunten: 15′ Omari 1-0, 25′ Cannoot 1-1, 33′ en 60′ Vandendriessche 2-1 en 3-1, 63′ Decloedt 3-2, 75′ Vandendriessche 4-2, 80′ Vanheuverzwijn 5-2.