KSV Roeselare duwt titelkandidaat OH Leuven in een diep dal

Thibaut Van Acker bracht Roeselare op voorsprong. © Belga

Na goals van Van Acker en Aoulad won wit-zwart vanavond met 0-2 bij het Oud-Heverlee Leuven van oud-Leicester City-boegbeeld Nigel Pearson. Door deze zege klimt wit-zwart, dat zo de Leuvenaars op drie punten zet, in eerste klasse B naar een voorlopige vierde plaats.

Geen Kocabas, De Smet (allebei out) en Semedo (geschorst) bij Roeselare voor de moeilijke trip naar Den Dreef. Condom verraste dan maar vriend en vijand door Borry naar de bank te verwijzen, waardoor wit-zwart bij de Leuvenaars dit seizoen voor het eerst met een driemansverdediging aan de partij begon. Voorin versierde Aoulad zijn eerste basisplaats.

De vele verschuivingen braken de bezoekers allerminst zuur op, want het was wit-zwart dat bij de titelfavoriet met veel druk naar voor de toon zette. Dat resulteerde al na twee minuten in een bijna-kans voor Godwin, maar gelukkig voor de thuisploeg kon die net niet afdrukken en mocht Thamsatchanan zich de vingers kruisen dat de Roeselaarse Nigeriaan – bij wit-zwart nochtans met voorsprong de man die de meeste kansen bij elkaar voetbalt – geen sluipschutter pur sang is.

Verdiende voorsprong

Het hoog storen bracht de thuisploeg meermaals in de problemen en na een nieuwe kans voor Godwin, die er ook oog in oog met de OHL-goalie niet in slaagde om de nul van het bord te vegen, was het wachten op een nieuwe redding van Thamsatchanan vooraleer de bezoekers na dik twintig minuten verdiend op voorsprong klommen. Aoulad zorgde voor de assist en daar wist Thibaut Van Acker, bij Roeselare in september verkozen tot speler van de maand, wel raad mee.

OHL deed het zonder Myny (geblesseerd) en Dequevy (op de bank) en dat liet zich op aanvallend vlak gevoelig merken. Pearson maande zijn troepen te pas en te onpas aan om de lange bal te spelen. Het leverde de Leuvenaars, die langs gewezen Bruggeling Van Landschoot voor rust welgeteld één keer Biebauw tot een parade dwongen, kort voor de kampwissel nog twee schuchtere pogingen op van de met veel bombarie binnengehaalde Kapustka.

Lastige opgave

Het thuisploeg begon te morren en nog voor het publiek goed en wel weer gaan zitten was, haalde Schuermans de doorgebroken Rajsel onderuit. Strafschop oordeelde Debeuckelaere en Aoulad zette de gewezen eersteklasser zo bij het begin van de tweede helft vrijwel meteen voor een wel erg lastige opgave. Pearson greep in en bracht onder meer nog Dequevy en spits Hendriks tussen de lijnen, maar een dubbele kattensprong van Biebauw – eentje op een tweede schot van Van Landschoot en eentje na een dribbel van Dequevy – zorgde ervoor dat de tweede Roeselaarse zege van dit seizoen uiteindelijk nooit meer in gevaar kwam.