KVC Wingene wint de clash in derde nationale tegen Zwevezele

VC Wingene: Jeremy Brogniez. © VDB
Redactie KW

Op een van de vrije trappen stond Brogniez op de juiste plaats om binnen te tikken.

Bij KSKV Zwevezele moest Nathaniël Lagrou net voor de wedstrijd afhaken met een dijspierblessure. KVC Wingene zag vorige week James Lahousse uitvallen met een zware schouderkwetsuur.

Foutje van de thuisploeg

De wedstrijd was nauwelijks op gang geschoten toen Wingene ontsnapte aan een tegendoelpunt. Een poging van Vandendriessche werd door Hoornaert in een hoekschop verwerkt. Zwevezele bleef voetballend zoeken naar een doelpunt. Wingene speculeerde op een foutje van de thuisploeg en dat bleek de goede keuze. Zowel Lingier als Vandewiele misten op een haar. Na het halfuur vielen er ook kansen voor KSKV via Vandendriessche en Yagan. De rust ging in bij een stand van 0-0.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, maar de wedstrijd werd iets potiger. Op een van de vrije trappen buiten de zestien stond Brogniez op de juiste plaats om binnen te tikken. Zwevezele ging op zoek naar de gelijkmaker, maar stuitte op een uitstekende Wingense doelman Verhulst, die uiteindelijk de matchwinnaar werd.

“Gepakt op stilstaande fase”

Zwevezele claimde tweemaal een strafschop. Een eerste voor een foutieve tussenkomst en een tweede voor handspel in de zestien. Toen de ref affloot barstte de Wingense feestvreugde los. Zwevezele was ontgoocheld. Trainer Kurt Bataille reageerde: “Als je niet scoort kan je niet winnen. We worden opnieuw gepakt op een stilstaande fase.”

“We weten goed dat zij zo spelen en ze zo de wedstrijd naar hun hand zetten. Als je ziet dat hun doelman een heel sterke match speelde en wij drie, vier kansen krijgen om te scoren – een handspel onbestraft zien – ja… Dan weet je het wel. Ze hebben gewonnen. Maar of het verdiend is, dat laat ik in het midden.”

“Doel bereikt”

“Als je tegen Wingene op achterstand komt is dat geen cadeau”, reageert T2 van KVC Andy Colpaert. “Dat is geweten. We kunnen dan de boel goed gesloten houden en er nog eens uitkomen en gevaarlijk zijn. Dat is onze manier van spelen en dat brengt op. Of we nu de ‘ploeg van het stad zijn’ weet ik niet. Vanavond drie punten pakken was ons doel. En we hebben het bereikt.”

Zaterdag 29 september om 20 uur speelt KSV Oostkamp tegen KSKV Zwevezele A. Op zondag 30 september om 15 uur is het de beurt aan KVC Wingene – KV Woluwe-Zaventem.

(WD)

KSKV Zwevezele A KVC Wingene: 0-1.

KSKV Zwevezele: Depaepe, Minne, Bataille, Provoost (83′ Van Heuverzwijn), Simoës (77′ Ngabu), Verzele, Marmitte, Vandendriessche, Coussement, Geryl, Yagan.

KVC Wingene: Verhulst, Lingier (80′ Flederick), Vandewiele, Van Fleteren, Demaitre, Bruning, Hoornaert, Van Roose, Vanthournout, Rushit (74′ Kissi), Brogniez (89′ Petrovic).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier