Mandel United geeft KFC Eppegem voetballes

FC Mandel Ingelmunster Izegem - FC Eppegem : Rivituso verdedigt op De Oliviera foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB

Mandel United beleefde in zijn thuismatch tegen KFC Eppegem een bijzonder gemakkelijke avond. Buiten het eerste kwartier, waarin de bezoekers min of meer het opgelegde tempo konden volgen, was er voor de rest van de wedstrijd niet echt sprake van enige tegenstand. Eppegem was slechts een paar keer gevaarlijk op stilstaande fases maar aan voetballen kwam het op geen enkel ogenblik toe. Het werd 4-0.

Mandel United nam na een kwartier aftasten de wedstrijd in handen en begon gretig te combineren met op de 8e minuut al een dot van een kans voor De Oliveira. Dat was slechts uitstel van executie want op de 20e minuut kon een breed uitgesponnen aanval proper wordt afgewerkt door De Oliveira. Op het half uur kregen de bezoekers nog een vrijschop van op twintig meter maar veel gevaar leverde dat niet op. Pal voor de rust kreeg Bailly nog een dot van een kans maar de bal ging naast. Er werd gerust bij een krappe 1-0 al had Mandel United heel wat meer verdiend.

Tweede helft

Onmiddellijk na de herneming was het wel meteen raak toen Daan Debouver een schitterende aanval netjes kon afwerken: 2-0. Kort daarop viel voor de bezoekers de enige grote kans van de wedstrijd maar doelman Laleman was attent. Voor de thuisploeg was dit het sein om nog een versnelling hoger te schakelen. Nu volgde de ene aanvalsgolf na de andere zodat doelpunten niet langer konden uitblijven Op de 72′ kon Michiel Clyncke een schitterende doorsteekpass rustig en secuur afwerken: 3-0. Tussendoor werd ook doelpuntenmaker Debouver nog gewisseld voor Van Marcke en ook Oliveira mocht rusten voor Seignez. Ingelmunster bleef echter rustig domineren en een onmondig Eppegem kreeg op de 88ste minuut nog een vierde doelpunt van Clyncke te verwerken: 4-0. Al bij al een niet eens overdreven score, tegenstander Eppegem was meer dan een maatje te klein voor dit Mandel United.

(CLY – foto Bart)

Mandel: Laleman, Mulliez, Bailly, De Oliveira, Debouver, Raes, Pyck, Beyens, Ramsin, Clyncke en Coppin.