Royal Knokke FC verliest met 2-3 tegen VV Thes Sport Tessenderlo

FC KNokke : Ruben Vanraefelghem © VDB

Toch oogt de kustformatie heel weerbaar.

We noteerden nauwelijks kansen in het eerste half uur. Een kopstoot van Alessio Staelens zoefde nipt naast. Aan de overzijde pakte goalie Michaël Clepkens uit met een prima reflex op een poging in de rebound van Nick Hulsmans.

Dubbele wissel

In het derde kwartier toonde referee Kenneth Dhondt zich erg streng voor Ruben Vanraefelghem door hem met een tweede geel karton van het veld te sturen. De daaropvolgende minuut opende Tim Jeunen de score met een gelukstreffer via de heup.

Op slag van rust verdubbelde Marco Battista de bezoekende voorsprong met een pareltje in de kruising. Halfweg pakte coach Yves Van Borm uit met een dubbele wissel en een aangepaste veldbezetting. Tim Jeunen nette de 0-3 na 50 minuten met een gekrulde poging die alweer in de winkelhaak binnen ging.

Knokke bleef drukken

Vervolgens kwam de weerbaarheid van de kustformatie boven water. Thes Sport parkeerde een autobus voor de eigen doelmond, trapte alle ballen lukraak weg, maar toch scoorde Knokke tegen na 62 minuten. Op een center van Jarric Buysse vloerde Sam Vanaken zijn eigen doelman.

Knokke bleef drukken, portier Bernd Brughmans klemde geen enkele bal, maar telkens viel dat grillige ronde ding in verkeerde voeten. De aansluitingstreffer kwam te laat op het bord. In minuut 89 pakte Alessio Staelens een afgeweken bal verschroeiend op de slof en doorboorde de netten. De gelijkmaker kwam er niet. Wat Knokke na de rust liet zien oogt veelbelovend.

(JPV)

R Knokke FC – VV Tes Sport Tessenderlo 2-3

R Knokke FC: Clepkens, Vanraefelghem, Staelens, Pierre, Van Eyk, Vanfleteren (46′ Kamneng Djoum), Savaete (77′ Van De Velde), De Prycker (46′ Dhondt), De Cuyper, Buysse, Mestdagh.

Doelpunten: 37′ Jeunen 0-1, 41′ Battista 0-2, 50′ Jeunen 0-3, 62′ Vanaken (own) 1-3, 89′ Staelens 2-3.

Rood: Vanraefelghem (Knokke – 2 maal geel)