VK Westhoek pakte verdiende zege bij SC Dikkelvenne

Misiatu scoorde er twee voor Westhoek. © Bart

VK Westhoek haalde een verdiende overwinning op het veld van SC Dikkelvenne en scoorde vier keer. Enkel naar het einde toe kon de thuisploeg voor meer doelgevaar zorgen.

In de tweede minuut was het prijs voor Westhoek en werd het 0-1 na inzenden van Robaeys. De voor doel opduikende Ternier kopt onder de doellat binnen. Een kwartier later nam diezelfde Ternier een hoekschop en Misiatu zorgde voor het tweede kopbaldoelpunt in de verste hoek van het doel: 0-2. Kort voor de rust kwam Dikkelvenne voor de eerste keer voor het VK-doel met een hard schot van Delaruelle, maar Londot ging goed plat en greep het leer.

Tweede helft

In de 46ste minuut ging Misiatu naar de rand van de zestienzone en trapte het leer buiten bereik van doelman Steelandt binnen: 0-3. Een kwartier later werd het 1-3 na een snelle tegenaanval van Dikkelvenne en Martens maakte gebruik van de onzekerheid in de Westhoek defensie om het tweede thuisdoelpunt van het seizoen aan te tekenen. Kort daarop bediende Sahuke Ternier aan de eerste paal en die drukte de bal in één tijd op die paal. Na dit doelpunt ontstond er enige paniek in de VK gelederen en kwam het spel in evenwicht. Dikkelvenne dreigde meerdere malen op een rij.

In de 84ste minuut bracht El Hajji een bal voor doel aan de rand van de zestien meter-zone en Misiatu trapte het leer voor de tweede keer op de paal. Even later kreeg Neve een goeie kans maar zijn schot ketste af op de VK defensie. Eén minuut voor affluiten kwam het vierde VK doelpunt. Bah ging op de vlucht op links, bediende aan de overkant Yohann Loisel die alleen en rustig binnenschoof aan de tweede paal. Het werd dus een verdiende 1-4 overwinning voor Westhoek maar na het doelpunt van Dikkelvenne ontstond er toch wat twijfel en onzekerheid.

(EG – foto Bart)

Doelpunten: 2′ Ternier (0-1), 18′ Misiatu (0-2), 46′ Misiatu (0-3), 62′ Martens (1-3), 89′ Yohann Loisel (1-4).