B&W C Lendelede in drie sets voorbij Kruibeke

Joppe Paulides. © (Foto VDB)

Lendelede haalde na enkele moeilijke weken bij het tiende geklasseerde Kruibeke een overwinning in drie sets. Lendelede opende met 23-25, verdubbelde met 21-25 om met dezelfde cijfers de volle dagwinst mee te pikken.

Coach Bart Hungenaert voerde een positiewissel door in zijn ploeg. Hij posteerde hoofdaanvaller Vandenberghe in het midden en middenspeler Paulides als opposite. Balduyck en Coucke waren de receptie/hoekspelers met Hollez als tweede middenman en Bisaerts als libero. Vanooteghem verzorgde de spelverdeling. De inleidende set had Lendelede rap een tweepuntenbonus die nooit echt verder kon uitgediept worden maar zonder dat de thuisploeg ook meer kon claimen. Het meesterschap en tweepuntenverschil bleef tot de 23-25 op het bord. Lendelede haalde een beter niveau dan de jongste weken en zette de eerste herneming de thuisploeg op een meerpuntenachterstand. De bezoekers gingen moeiteloos zonder ook maar even veronrust te worden door naar de 21-25 verdubbeling. De thuisploeg kon in set drie wel een 5-1 voorsprong op het bord slaan maar die achterstand werd tamelijk rap ongedaan gemaakt door de bezoekers die geen moeite meer kenden om te besluiten naar de 21-25 en de volle wedstrijdwinst in drie sets.