Davoz Zwevegem moet inhaalmatch winnen, VT Gullegem bij winst quasi gered

Tanita Loosvelt. (foto TGM)
Redactie KW

In derde provinciale A van het damesvolleybal staat dit weekend een degradatietopper op het programma. VT Gullegem B staat momenteel derde laatste en neemt het op tegen de voorlaatste, Davoz Zwevegem B. Gullegem kan de degradatiezorgen helemaal van zich afspelen. Bij Zwevegem is het misschien wel de match van de laatste kans.

Gullegem vat de wedstrijd aan met een bonus van vijf punten op eerste achtervolger Zwevegem. Deze wedstrijd is dan ook van uitermate belang in het Gullegemse kamp. Dat beseft ook Tanita Loosvelt. “Deze wedstrijd is cruciaal in de strijd onderin. We werken al een heel seizoen lang keihard om het behoud in derde provinciale te verzekeren. Mits een overwinning denk ik wel dat we gered zijn. Bij een verlies wordt het dan weer knokken voor het behoud.”

Gullegem won eerder dit seizoen al eens van Zwevegem en hoopt dat dit weekend in eigen zaal te kunnen herhalen. “We hopen dat de eerdere overwinning ons extra vertrouwen geeft. We hopen ook ons thuisvoordeel te kunnen uitspelen. We hebben een oproep geplaatst om zo veel mogelijk supporters op de been te brengen voor deze wedstrijd.”

Voor Tanita is het belangrijk om het seizoen met een positieve noot af te sluiten. “Ik heb besloten om na 19 jaar de schoenen aan de haak te hangen. Het behoud verzekeren met deze groep zou een mooie afsluiter zijn van mijn carrière.”

inhaalwedstrijd

De partij werd eerder uitgesteld op vraag van Davoz Zwevegem wegens te veel studerende speelsters in de examenperiode. Judith Vanderhaeghen (24) uit Moen is kapitein van de ploeg: “Gelukkig gaat de tegenstrever op zo’n moment akkoord, anders hebben we een probleem, natuurlijk. Dit weekend is er geen competitie, er staan enkel bekerwedstrijden op het programma. Daar beide teams geen bekerverplichtingen meer hebben, kon deze inhaalwedstrijd ingepast worden.”

Omdat er twee zakkers zijn, staat Davoz virtueel op een degradatieplaats. Het staat voorlaatste en laat alleen Poperinge achter zich. De Zwevegemnaars moeten hun pijlen dus richten op Gullegem. Judith Vanderhaeghen, werkzaam als digital marketing consultant in Gent, koos na het beoefenen van verschillende sporten uiteindelijk op haar tiende voor volleybal bij Davoz. Ze is bezig aan haar zesde seizoen in deze reeks en wil niet aan degraderen denken: “Er zijn nog achtwedstrijden.

Fantastische groep

We gaan er alles aan doen om het niet zo ver te laten komen. Enkele ploegen voor ons hebben trouwens een wedstrijd meer gespeeld. Wij van onze kant doen ons stinkende best, maar meerdere blessures gooiden dit seizoen roet in het eten. Aan de sfeer zal het alleszins niet liggen! We vormen een fantastische groep. We spelen pas voor het tweede jaar samen in deze samenstelling. Ook buiten het volleybal trekken we samen op. In het begin van het seizoen gingen we zelfs voor een weekend naar de Ardennen om aan teambuilding te doen. De nachtdropping was hilarisch! Ik ben er steevast van overtuigd dat dat groepsgevoel ons vooruit helpt. En wat ook helpt, zijn onze supporters die ons, zowel thuis als op verplaatsing, door dik en dun steunen”, knipoogt de kapitein. (RVK DVZ)

Zaterdag 9 februari om 16 uur:

VT Gullegem B Zwevegem B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier