Europees avontuur Hermes Oostende voorbij

Lise De Valkeneer en Sofie Van Acker proberen Gaila Gonzalez af te blokken. © VDB
Redactie KW

Competitieleider en bekerfinalist Hermes Oostende leed een nipte 2-3-nederlaag in de achtste finales van de Challenge Cup tegen het Turkse Aydin. Zo is hun Europees verhaal voorbij.

In de vorige rondes had Hermes Oostende zonder setverlies Ponta Delgada (Portugal) en Azerrail Baku (Azerbeidzjan) uitgeschakeld. Een maand geleden leden ze bij het Turkse Aydin in de heenmatch van de achtste finales een 3-0-nederlaag. Thuis winnen met 3-0 of 3-1 was dus de boodschap om een golden set te versieren en daarin het ticket voor de kwartfinales te beogen. Zover kwam het echter niet, alhoewel Hermes de match knap opende.

Hermes start sterk

Na het openingspunt van Nina Coolman sprintte Hermes snel naar 4-1. Na een Turkse reactie (5-7) namen de groen-gelen opnieuw de controle over (11-8) maar Aydin BBSK naderde tot 14-13. Hermes verdedigde en blokkeerde in die initiële set bijzonder knap. De thuisploeg duwde tot 17-13 door en knalde na 19-17 naar 23-18. Lise De Valkeneer sloeg de derde setbal dwars door de Turkse verdediging: 25-22. In de tweede set namen de Turken meteen de touwtjes in handen: 4-7 en 10-13. Fanny Lafeber en co deden het tij tot 17-15 keren. Daarop reageerden de Turken kordaat. Ook twee Oostendse time-outs konden de 19-25-cijfers niet verhinderen.

Game over na derde set

Aydin opende de derde deelbeurt tot 3-7 maar Hermes gaf niet op: 9-10. De Turken wilden zo snel mogelijk een tweede setwinst boeken die hen het kwalificatieticket voor de kwartfinales zou opleveren. Maar Hermes wou ook na 10-14 niet wijken: 12-14 en 16-18. Lise De Valkeneer en co konden de bezoeksters toch niet meer verschalken. Bij 18-25 won Aydin een tweede set en was de kwalificatie een feit.

Geen eerreddende zege

In de vierde set voerden beide coaches enkele vervangingen door. Zo kregen Kaat De Boeck en Celine Platteeuw speelkansen bij Hermes. Na een gelijkopgaande aanvangsfase dulde Hermes vanaf 9-8 enkele bij 14-14 haar opponenten naast zich. Vanaf 15-14 gaf Hermes de leiding niet meer uit handen: 20-15 en 24-19. De derde setbal was de goede voor Oostende. In de tiebreak probeerde Hermes nog de eerreddende zege af te dwingen maar Ecem Alici en Duygu Duzceler hadden hierover na 9-9 een ander idee. Aydin won met 12-15 en dus 2-3.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier