Hermes Oostende zeker van polepositie na 3-0-winst tegen VC Oudegem

Celine Platteeuw was er opnieuw bij. © (Foto VDB)

Eén speeldag voor het einde van de reguliere competitie is Hermes Oostende zeker dat het de play-offs als leider ingaat. Daarvoor mocht het in de eigen Mister ‘V’ Arena tegen VC Oudegem geen steken laten vallen. Ondanks een mindere prestatie won het toch vlot met 3-0.

Coach Deveylder kon tegen VC Oudegem terug beroep doen om middenspeelster Platteeuw. Een oogblessure hield haar een tweetal wedstrijden aan de kant. Ook Nina Coolman en Jasmien Biebauw stonden, na een weekje rust, terug in de basis.

Meteen werd duidelijk dat middenmotor Oudegem niet gekomen was om zich zomaar te laten afslachten. Ze gingen in de beginfase van zowel de eerste (21-19) als in de tweede set (21-18) vlot mee. Toch was het de Oostendse ervaring dat telkens in money time de doorslag gaf. De service druk ging gepast omhoog en ook de afwerking was in de beslissende periodes net iets efficiënter. Na iets meer dan vijftig minuten spelen, stond de 2-0 dan ook op het bord te prijken. De derde set was er teveel aan. Kapitein Coolman en co bleven met hun hoge servicedruk het Oudegemse spel ontregelen. Dat ging, net als in set twee, negen keer in de fout. De beslissende kloof stond dan ook als snel op het bord (16-10). De bezoekers maakten nadien nog slechts één puntje. De achttiende zege was zeker niet de mooiste van het seizoen maar dit kon de ontlading achteraf niet temperen. Hermes telt drie punten en twee gewonnen wedstrijden meer dan Asterix AVO en maar liefst twaalf meer dan de derde in de stand Tongeren. VDK Gent vervolledigt de top vier.

Zaterdag wordt deze competitieronde met de komst van Tongeren afgesloten. (JLO)

Setstanden: 25-22, 25-19, 25-11