Maaseik regulier kampioen na 3-1 tegen Knack

© BELGA
Redactie KW

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie besliste de uitslag van de eeuwige confrontatie Maaseik-Roeselare voor de toewijzing van de titel van regulier kampioen.

Maseik won met 3-1 en is daarmee regulier kampioen, Roeselare was al zeker van de tweede stek en vermijd de barrages voor de play-offs.

Knack-coach Vanmedegael opende in een onuitgegeven opstelling met Desmet en Holt op de receptie/hoek. Depovere verzorgde de spelverdeling met Kindt als opposite. Van de Velde en Fasteland bevolkten het centrum. De libero’s deelden de opdrachten met Dejonckheere als receptie/libero waar Robbe inkwam als libero in verdediging.

Het was voor Knack dan ook even wennen tegenover Maaseik dat in zijn basisopstelling aantrad. Vooral in receptie kwam Knack de eerste set in de problemen door het Maaseikse opslaggeweld. Zo kon de thuisploeg een vroege bonus naar de 25-14-winst doortrekken.

Prestigeduel in Champions League

De eerste herneming was Knack minder onder de indruk van het Limburgse aanvalsgeweld. Zowel Kindt als opposite maar ook Desmet scoorden geregeld hun punten en Knack stelde met 21-25 gelijk. In set drie bouwde Maaseik een vierpuntenbonus uit die naar een 23-17 voorsprong geleid werd. Verhanneman kwam even in voor Desmet maar het was Cox die de setbal meedogenloos afrondde en 25-21.

De vierde beurt klom Knack gelijk mee op het scorebord tot 8-7. Maaseik kreeg dan greep op de wedstrijd en van 9-7 ging het over 15-10 naar 18-13 en de bezoekende zege met 25-15. Daar konden ook de ingekomen Verhanneman en Van Hirtum niets aan veranderen.

Woensdag ontvangt Knack in het kader van de Champions League Volleybal het Duitse Frankfurt. Een prestigeduel om de laatste plaats in de poulefase te ontlopen want beiden zijn al uitgeschakeld voor de volgende ronde in de Champions League.

(RB – foto BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier