Par-ky Menen mag meestrijden voor de titel na winst tegen Achel

© MP

De tweede overwinning tegen Achel op vijf dagen tijd staat voor Menen synoniem aan kwalificatie voor de Final 4. Daarin zal het met Roeselare, Maaseik en Aalst voor de landstitel strijden. Par-ky haalde het van Achel met 3-1 (25-13, 23-25, 25-16 en 25-22).

Menen had indruk gemaakt in Limburg afgelopen zaterdag en speelde de thuisploeg op alle domeinen helemaal zoek. Ratko Peris glunderde na die zege en eiste van zijn spelers diezelfde concentratie in de Vauban om de klus zo snel te klaren. De Limburgers voerden drie wissels door in de basis. De ervaren rotten Bontje, Van De Loo en Schouren maakten hun opwachting. Niet dat dit een schokeffect had want net als vorige week in Achel, startte Par-ky aan een verschroeiend tempo. Schouren kegelde twee keer buiten, De Vries scoorde wel: 7-2 en bij een winnende opslag zelfs al 11-3. Ook Demirovic bleef niet achter: 13-4 en 14-4. Neen, dit Achel zou Menen niets in de weg leggen. Zeker ook omdat de Limburgse opposite Schouren (ex-Menen) zijn draai maar niet vond: 20-8. Daar zou een bezoekende time-out niet veel meer aan verhelpen.

De Limburgers scoorden voor het eerst in de match wel drie punten op rij. Een bescheiden inhaalrace die veel te laat kwam. Ratko Peris riep bij 5-8 in set twee al een time-out in. Na een knappe defense van Bille en dito aanval van De Vries kwam Menen weer langszij en de mooie pipe-aanval van Demirovic zette de thuisploeg opnieuw op voorsprong (11-10), Ver Eecke blokte naar 15-13. Maar Achel bleef wel aandringen en zelfs meer: toen het 22-24 stond, werd de Vauban stil. Vandecaveye gaf de Meense burger moed met een ace, zijn volgende bom strandde wel in het net.

Par-ky nu toch met enige druk en dat vertaalde zich ook op het parket met Achel dat vol lef en overgave acteerde: 11-10. Menen knoopte dan weer aan met het niveau uit de openingsset met Demirovic die zijn ploeg op weg zette naar de 2-1. De 21-15 kwam er na een wondermooie aanval.

© MP

In set drie nam de thuisploeg het voortouw met Folguera in de aanval, na de 5-3 keerde Achel terug (9-10). Sinnesael bracht nadien de rust terug met drie opeenvolgende scores. Een klap die de Limburgers niet meer helemaal te boven kwamen, al maakten ze het Par-ky nog knap lastig tot 22-21.

Omdat de Menenaars een derde wedstrijd konden vermijden, hebben de spelers komend weekend vrij. De volgende wedstrijd staat pas op zaterdag 16 maart geprogrammeerd. Het speelt dan in Maaseik de match wedstrijd van de Final 4. In tegenstelling tot de voorbije seizoenen starten alle ploegen met nul punten aan de play-offs. De twee teams die na de play-offs bovenaan eindigen, strijden onder mekaar voor de titel. Roeselare en Maaseik zijn weer torenhoog favoriet voor die eindstrijd. Maar de Meense opposite Jente De Vries wil de komende weken maar al te graag stoorzender spelen. “Waarom zouden we niet mogen dromen van de landstitel”, liet hij zelfs optimistisch optekenen.