Shana Backers en Sarrako Kortemark A willen zich herpakken in terugronde

"Ik kan het goed vinden met al mijn teamgenoten en ik kan dicht bij huis mijn favoriete sport beoefenen. Méér moet dat niet zijn", stelt Shana Backers. (Foto PDC)
Redactie KW

Vorig weekend vond in de sporthal van Kortemark een vrij uniek sportief evenement plaats. Twee ploegen van volleybalclub Sarrako die uitkomen in dezelfde reeks van vierde provinciale namen het tegen elkaar op. Het werd een uiterst boeiende wedstrijd.

Shana Backers (24) is één van de speelsters uit het verliezende kamp. Na de nederlaag tegen het tweede team van Sarrako staat haar ploeg op de voorlaatste plaats. Met uitzondering van de openingswedstrijd tegen hekken-sluiter Sijos Menen wisten de dames van coach Peter Decaestecker nog geen enkele wedstrijd te winnen. “We hadden bij aanvang van het seizoen gehoopt om hoger te staan, maar door de zware blessure van een belangrijke speelster en de bevalling van onze libero kennen we een heel moeilijke heenronde. In verschillende wedstrijden waren we zeker niet de mindere van onze tegenstrevers, maar we kwamen altijd net iets te kort om de wedstrijd in ons voordeel te doen kantelen“, aldus de Kortemarkse onderwijzeres.

Pas na rijp beraad en overleg met de speelsters besloot het bestuur van Sarrako om dit seizoen twee damesploegen tussen de lijnen te brengen. “Door twee ploegen op te richten kregen vooral de meisjes die vorig jaar nog in een jeugdreeks uitkwamen voldoende speelkansen. Dit leek bij aanvang van het seizoen een heel goed idee en iedereen kon zich ook vinden in het voorstel van het bestuur. Enkele maanden later blijkt dat het project niet echt succesvol is want door blessures raken we soms in spelersnood.”

“Ik heb het hier naar mijn zin en denk er niet aan om te vertrekken”

Wanneer een ploeg vaak verliest, is dit zelden bevorderlijk voor de ambiance binnen het team. Shana Backers ontkent echter met klem als zou er een negatieve sfeer heersen binnen Sarrako A. “Dat we het soms moeilijk hebben als we verliezen, is zeker geen leugen maar we zijn een hechte ploeg. Voor, tijdens en na elke wedstrijd motiveren we elkaar om door te gaan en te vechten voor elk punt. De samenhang binnen het team is optimaal.”

Middenmoot

Shana hoopt op een betere terugronde. “Het is mijn grootste sportieve wens om in 2019 alsnog een plaatsje in de middenmoot te bemachtigen. Misschien kunnen we enkele speelsters recupereren die in de heenronde uitvielen en dan zal het ongetwijfeld lukken om enkele plaatsjes te stijgen. We hebben zeker geen slechte ploeg en zullen er alles aan doen om een goede terugronde te spelen”, aldus de passeur van Sarrako A.

Hoe het nu verder moet met beide ploegen van Sarrako is nog niet helemaal duidelijk maar daar ligt Shana niet wakker van. “Ik speel al mijn hele leven bij Sarrako en ik heb het echt erg naar mijn zin bij deze ploeg. Ik denk er bijgevolg helemaal niet aan om elders te spelen. Ik kan het goed vinden met al mijn teamgenoten en ik kan dicht bij huis mijn favoriete sport beoefenen. Méér moet dat niet zijn…”, aldus een eerlijke Shana Backers.

(PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier