Wim Ketels wil met Hermes Oostende B op termijn naar eerste

Wim Ketels. (foto KVDP)
Redactie KW

De dames van Hermes B sloten 2018 af op de vierde plaats en dat beantwoordt perfect aan de ambities die door het bestuur bij aanvang van het seizoen vooropgesteld werden. Zaterdag wordt het nieuwe jaar geopend met een bekerwedstrijd tegen Bevo Roeselare B.

Coach Wim Ketels is best tevreden met de huidige gang van zaken en de prestaties van zijn team. “We hebben een ploeg met heel wat jonge speelsters, maar hun integratie verloopt heel vlot. Uiteraard betalen we soms leergeld, omdat we op cruciale momenten wat ervaring missen. Dat is ongetwijfeld ook één van de redenen waarom we de laatste twee wedstrijden van 2018 verloren.”

De Bredenaar, die in het tussenseizoen Ania Weber opvolgde, is heel tevreden over de sfeer binnen de ploeg. “De opkomst op training is heel groot en de vele teambuildingsactiviteiten zijn telkens voltreffers. Ik ben ook heel blij dat de ervaren speelsters de jongere meisjes echt goed steunen wanneer die het moeilijk hebben.”

Tijd om te groeien

De ervaren coach weet heel duidelijk wat de werkpunten zijn van zijn ploeg. “Technisch aanvallend zijn we niet zo sterk. In bepaalde wedstrijden moet ik soms jonge speelsters op cruciale posities laten spelen waardoor we als team wat aan kwaliteit inboeten. Met deze groep is toekomstgericht zeker iets mogelijk, maar het spreekt voor zich dat jonge speelsters de tijd moeten krijgen om te groeien en te ontwikkelen.”

Wim Ketels is voorzichtig en durft geen pronostiek uitspreken omtrent het verdere verloop van de competitie. “Ik hoop uiteraard dat we in de top vier blijven meedraaien, maar januari wordt ongetwijfeld een cruciale maand. Heel wat speelsters moeten zich in die periode concentreren op hun studies en ik vrees dat verschillende studenten weinig zullen trainen. Dat gebrek aan training voel je onmiddellijk tijdens de wedstrijden, want daardoor verdwijnen ook de automatismen. Daarenboven moeten we in de terugronde heel wat uitwedstrijden spelen en dat is zeker geen voordeel voor ons jeugdig team.”

De ambitieuze trainer van Hermes B geeft eerlijk toe dat het de bedoeling is om met deze ploeg over enkele jaren een stapje hogerop te zetten. “Het bestuur oefent geen druk uit, maar ik weet dat het hun wens is om met deze ploeg op termijn naar eerste provinciale te promoveren. Uiteraard is dit ook mijn ultieme doel, maar het blijft belangrijk om steeds een goede mix van ambitie en plezier na te streven. Met de hele ploeg plezier maken is wellicht de beste garantie op succes.” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier