Torhout Ciske Aneca is peloton te slim af in Torhout

Liefst 142 renners aan de start van de wielerwedstrijd voor elite zonder contract en U23 vorige zaterdag op 't Hoge in Torhout. De koers leek op een pelotonspurt te zullen afstevenen, maar dat was zonder Ciske Aneca gerekend, die iedereen te slim af was.

Zwevegem Een maand in het spoor van Zwevegemnaar Xandro Meurisse, Belgische revelatie van 2018

Redactie KW

De kans is groot dat Xandro Meurisse (27) over 78 dagen in Brussel zijn debuut in de Tour de France maakt. Met die gedachte in het achterhoofd stuurde Wanty-Gobert zijn Zwevegemse renner vorige maand op hoogtestage naar de Sierra Nevada. Om te kijken of het effect had op zijn conditie, maar ook als voorbereiding op de Waalse voorjaarsklassiekers. Een impressie.

Roeselare Wie leidt er in WestSprint? (week 7)

Tom Vandenbussche

Elke week publiceren we op kw.be de volledige tussenstanden van WestSprint, het regelmatigheidscriterium van Krant van West-Vlaanderen voor de beloftevolle wielrenners en wielrensters uit onze provincie. Wie voert deze week het klassement aan bij nieuwelingen, juniores en beloften?

Victor Campenaerts rijdt het werelduurrecord van Bradley Wiggins van de tabellen

Victor Campenaerts, de vriend van Fanny Lecluyse, heeft dinsdagavond het werelduurrecord van voormalig Tourwinnaar Bradley Wiggins verbroken. De 27-jarige Antwerpenaar reed in de Velodromo Bicentario in het Mexicaanse Aguascalientes 55,089 km/u en was daarmee 563 meter sneller dan de 54,526 km/u van de Brit. Voor Campenaerts wordt een droom werkelijkheid. Hij wordt de vierde Belg ooit met het werelduurrecord op zijn naam, en de 43e renner in totaal.

West-Vlaanderen en Forza Lampaert boven tijdens Parijs-Roubaix

Parijs-Roubaix, de klassieker die Belgisch Kampioen Yves Lampaert graag op zijn palmares wil schrijven. Forza Lampaert trok naar de Carrefour de l'Arbre om de Izegemnaar door weer en wind aan te moedigen. Wij volgden hen de hele dag. Een derde plaats voor Lampie en de overwinning voor ploegmaat Gilbert. België (en West-Vlaanderen) boven!