School organiseert zaterdag All-Bouw MSKA Cyclocross

Stijn Moerman

Het team van Wielrennen Op School van MSKA Roeselare organiseert zaterdag na een jaartje afwezigheid de All-Bouw MSKA Cyclocross voor miniemen en aspiranten. Deze wedstrijd maakt deel uit van het Aspiranten Cyclocross Cup.

De veldrit vindt plaats op het crossparcours van de middelbare school, ter hoogte van de Groenestraat 176 in Roeselare. De wedstrijden voor miniemen starten vanaf 11 uur, de aspiranten beginnen eraan vanaf 13.15 uur. “Na een jaartje afwezigheid zijn we opnieuw van de partij”, zegt Arne Wallays. “Vorig seizoen hebben we onze wedstrijd geannuleerd, omdat we op de kalender van de bond met Zingem samenvielen en geen deel uitmaakten van de Aspiranten Cyclocross Cup. Daardoor zouden er niet veel renners van de partij zijn en was het de moeite niet om er al onze tijd in te steken. Dit jaar maken we wel weer deel uit van de ACC en vallen we een week later dan de cross in Zingem.”

Kleine wijziging

“Of er wijzigingen zijn in vergelijking met onze vorige editie?”, vervolgt Arne Wallays. “Alleen in het parcours is er een kleine wijziging aangebracht door een extra plateau in de omloop op te nemen, net voor de balkjes in de finale van de ronde. Dat moet de deelnemers nog een extra uitdaging bezorgen. Daarnaast blijven de lussenzone, de technische passage door het bos en het wasbord aanwezig”, aldus de broer van Jelle en Jens Wallays.

“Woensdag mochten we 60 deelnemertjes verwachten op onze veldritinitiatie. Ex-bondscoach Rudy De Bie kwam helpen”

In aanloop naar de wedstrijd werd er woensdag een veldritinitiatie georganiseerd, in samenwerking met MOEV. “We mochten een 60-tal deelnemertjes verwelkomen en Rudy De Bie, voormalig veldrijder en bondscoach, was van de partij om ons hier en daar wat te helpen. Voor deze initiatie focusten we op de 10- tot 14-jarigen, maar we maakten ook enkele uitzonderingen. Bij de deelnemers zaten er heel wat rennertjes zelf, die het parcours op deze manier al eens kwamen verkennen.”

‘Wedstrijdje’

“De initiatie duurde uiteindelijk zo’n twee uur, waarin de deelnemers crossvaardigheden aangeleerd kregen en vervolgens een gedetailleerde verkenning van het parcours deden. Tot slot mochten ze ook twee rondjes op eigen tempo rijden. Niet echt de bedoeling als een wedstrijdje, maar die jonge gasten gaan er natuurlijk altijd vol voor”, lacht Arne Wallays, die tot slot All-Bouw, stad Roeselare, CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare en het MSKA wil bedanken voor hun steun. (SM)