Nieuwpoort Ontroerend Goed: Koning Albert I- monument

Bert Vanden Berghe

Met een eigenzinnige blik op de vaak vanzelfsprekende pareltjes van on(t)roerend erfgoed trekken fotograaf Pieter Clicteur en journalist Bert Vanden Berghe door West-Vlaanderen.

De wondere wereld van Luc: "Ja, ja, jongen, gij wordt nu een man"

Luc Dufourmont

Echt rustig is het nooit in het hoofd van Luc Dufourmont. Sommigen noemen het een afwijking, anderen een gave. In deze column neemt hij ons elke week even mee in zijn denkwereld. Soms grappig en dan weer intriest, maar altijd recht uit het hart en met een flinke dosis buikgevoel.

Torhout Kris Devolder, man van Hilde Crevits: "Wat zij nu al jaren doet, ik zou het niet kunnen"

Johan Sabbe

Een duister leven leidt hij zeker niet. Van geen kanten zelfs. Maar op de spotlights zit hij nog veel minder te wachten. Kris Devolder, de echtgenoot van Hilde Crevits en tegelijkertijd de sterke man achter de Vlaamse minister, houdt zich liever afzijdig als de journalisten overuren draaien. "Noem me gerust mediaongeil", lacht hij. "Ik kick niet op bekendheid of op de roem van Hilde. Al wil ik niet verbergen dat ik apetrots op haar ben. Wat zij dag aan dag presteert, nu al jarenlang, is topsport."

Gullegem Uitgetest: bijlwerpen, de sport van de goden

Christophe Lefebvre

Het leven van een man is niet altijd even eenvoudig. Moeder Natuur heeft ons zo geprogrammeerd dat we, eenmaal we in roedel op verplaatsing zijn, altijd moeten proberen de positie van het alfamannetje in te nemen. Je moet harder praten dan de rest, je moet meer pinten drinken dan je vrienden en als het neerkomt op ons voortplantingsorgaan... Hoe kun je, in dergelijk overaanbod van testosteron, nog gaan bewijzen dat jij de enige echte alfa van de groep bent? Door te gaan bijlwerpen!

Stuivekenskerke Ontroerend Goed: Onze-Lieve-Vrouwehoekje

Bert Vanden Berghe

Met een eigenzinnige blik op de vaak vanzelfsprekende pareltjes van on(t)roerend erfgoed trekken fotograaf Pieter Clicteur en journalist Bert Vanden Berghe door West-Vlaanderen.