De favoriete restaurants van Martin Bacquaert

Martin Bacquaert. © TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Wijnbouwer Martin Bacquaert heeft met Entre-Deux-Monts in Westouter een van de grootste wijndomeinen van het land. Paradepaardjes zijn de feestelijke bubbels Bacquaert Brut en Wiscoutre, die als een van de eerste Vlaamse mousserende wijnen een zilveren medaille in de wacht sleepte tijdens een internationale wedstrijd in Dijon. Voor zijn favoriete adresjes blijft hij echter in eigen streek.

Aperitief in het salon

De favoriete restaurants van Martin Bacquaert
© TOGH

“In Poperinge, niet voor niets ‘de stad van het goede leven’ genoemd, is Pegasus Restaurant aan de Guido Gezellestraat een aanrader. Het onthaal van gastvrouw Inge is altijd tiptop in orde. Ze doet dat met het nodige enthousiasme. De sfeer zit er ook altijd goed in. Het is heel tof om bij het binnenkomen in het salon een aperitiefje te drinken. En wat het eten betreft is het daar ook echt wel gastronomisch hoogstaand.”

pegasusrestaurant.be

Verrast door de kok

De favoriete restaurants van Martin Bacquaert
© Kurt De Schuytener

“Ik woon zelf in de omgeving van Kortrijk. Daar heb je in de buurt van de Broeltorens Va et Vient. Chef-kok Matthias Speybrouck werkte vroeger in In De Wulf van Kobe Desramaults, vandaar dat ik hem ken. Het interieur van Va et Vient is strakker, wat ik wel mooi vind. Je kan er ook aan de toog een iets snellere hap eten. Tof vind ik dat er geen kaart is. Je kan wel kiezen hoeveel gerechtjes je wilt, maar niet welke. Je wordt dus telkens verrast.”

www.vaetvient.be

Humor en interactie

De favoriete restaurants van Martin Bacquaert
© TOGH

“Ik heb vooral zaken gekozen uit de streek. In Ieper is dat De Steenen Haene, een restaurant dat wel bekend is in de ruimere regio. Je voelt je daar meteen thuis door de goeie sfeer. Je ziet dat het personeel een dynamische ploeg is. Er is ook wat humor en interactie tussen het personeel en de gasten. Dat vind ik wel plezant. En het is er natuurlijk superlekker, maar dat is uiteraard het geval in alle zaken die ik hier vermeld.”

www.desteenenhaene.be

Probeer The Table

De favoriete restaurants van Martin Bacquaert
© TOGH

“Eveneens in Ieper maar misschien beter bekend als hotel is Ariane. De gerechtjes in het bijhorende restaurant zijn heel lekker. Een diverse keuken met echt van alles op de kaart. Het is gezellig zitten in het centrum van Ieper. Ze hebben ook een tof nieuw concept: The Table. Per gerecht is er een tafel die voor je schuift met passende wijnen voor erbij en waarbij met bewegende beelden het verhaal verteld wordt van wat je eet en drinkt.”

www.ariane.be

Aperitief in het salon

De favoriete restaurants van Martin Bacquaert
© TOGH

“In Poperinge, niet voor niets ‘de stad van het goede leven’ genoemd, is Pegasus Restaurant aan de Guido Gezellestraat een aanrader. Het onthaal van gastvrouw Inge is altijd tiptop in orde. Ze doet dat met het nodige enthousiasme. De sfeer zit er ook altijd goed in. Het is heel tof om bij het binnenkomen in het salon een aperitiefje te drinken. En wat het eten betreft is het daar ook echt wel gastronomisch hoogstaand.”

pegasusrestaurant.be

Verrast door de kok

De favoriete restaurants van Martin Bacquaert
© Kurt De Schuytener

“Ik woon zelf in de omgeving van Kortrijk. Daar heb je in de buurt van de Broeltorens Va et Vient. Chef-kok Matthias Speybrouck werkte vroeger in In De Wulf van Kobe Desramaults, vandaar dat ik hem ken. Het interieur van Va et Vient is strakker, wat ik wel mooi vind. Je kan er ook aan de toog een iets snellere hap eten. Tof vind ik dat er geen kaart is. Je kan wel kiezen hoeveel gerechtjes je wilt, maar niet welke. Je wordt dus telkens verrast.”

www.vaetvient.be